vroxi_1.jpg

Βροχές στην ανατολική κυρίως νησιωτική χωρά και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται για σήμερα Πέμπτη, ενώ

σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, όπου η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς κελσίου.

Ειδικότερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτικότερα, στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στη Χαλκιδική και βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά αυξημένες κυρίως στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 οι όποιοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις ανατολικότερες περιοχές και λίγα χιονιά στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.

Άνεμοι: στα δυτικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά νοτίων διευθύνσεων με την ιδία ένταση οι όποιοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 12 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 03-01-2014

Καιρός: στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανώς καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χωρά αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά και νότια πελάγη

Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά. Η ορατότητα τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.