papageorgopoulos_dikastirio_metagogi_20140116_01.jpg

Συνεχίστηκε, σήμερα, για 4η μέρα, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Για την υπόθεση πρωτοδίκως καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας, Παναγιώτης Σαξώνης.

Η βασική μάρτυρας, οικονομική επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπερά κατέθεσε για τρίτη συνεδρίαση, απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Σήμερα, ο πρόεδρος της έδρας, Παναγιώτης Κατσιρούμπας ρώτησε τους κατηγορούμενους αν αποδέχονται τις κατηγορίες και στη συνέχεια αν δέχονται ότι έγινε υπεξαίρεση στο δήμο. Οι κ.κ. Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας σημείωσαν ότι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν, αλλά δέχονται ότι έγινε η υπεξαίρεση, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν τα ακριβή ποσά. Ο τρίτος κατηγορούμενος Παναγιώτης Σαξώνης απάντησε ότι δέχεται την υπεξαίρεση.

Κατά την εξέταση της κ. Τσεμπερά, ο συνήγορος υπεράσπισης του Βασ. Παπαγεωργόπουλου, πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας, επέμεινε σε διαδικαστικά θέματα της έρευνας της ελέγκτριας. Πολλές φορές, απευθυνόμενος στην μάρτυρα, είπε πως εκείνη ψεύδεται, ή ότι δεν απαντούσε στις ερωτήσεις, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Μετά την ακροαματική διαδικασία, σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου, ο κ. Τσοβόλας έκανε λόγο για “διάτρητο πόρισμα Τσεμπερά”.

Γι' αυτήν την εβδομάδα το δικαστήριο έχει προγραμματίσει να κάνει δύο συνεδριάσεις- σήμερα και αύριο.