Τις τελικές θέσεις και αρχές της δημοτικής παράταξης «Ευ Πόλις», παρουσίασε, σήμερα, ο επικεφαλής και  υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης».

 «Δεν επιδιώκουμε να σας παρουσιάσουμε πράγματα ακατόρθωτα ή σκέψεις που δύσκολα μπορούν να υλοποιηθούν. Ρεαλιστικά προτείνουμε μια ειρηνική επανάσταση που θα στηριχθεί σε νέα μυαλά, σε νέες ιδέες, σε νέα πρόσωπα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δεμουρτζίδης. 

Ο  πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρατάσιου, Σάκης Λαζαρίδης, παρουσιάζοντας την πρόταση αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, ενός χώρου έκτασης 689 στρεμμάτων, ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί επίσημα τον επόμενο μήνα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, «σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί το ξεπούλημα του Καρατάσιου μέσω ΤΑΙΠΕΔ». 

Ο Μιχάλης Σπάσος ενημέρωσε για τις εξελίξεις του ΣΜΑ Ευκαρπίας και κατέθεσε πρόταση για «δραστική μείωση των απορριμμάτων επιφέροντας λιγότερα έξοδα σε ταφή και έσοδα στο δήμο από την εκμετάλλευση των ανακυκλούμενων υλικών, ανταποδοτικότητα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις και ένα καθαρότερο περιβάλλον». Για τον ΣΜΑ Ευκαρπίας ανέφερε ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτός από καμία δημοτική παράταξη με τις υπάρχουσες συνθήκες λειτουργίας και πως η κατασκευή του είναι αχρείαστη, αν δρομολογηθεί η ορθή διαχείριση.

Ακολούθησε  συζήτηση επάνω στις προτάσεις και τις θέσεις της δημοτικής παράταξης «Ευ Πόλις» με συντονιστή το δημοσιογράφο, Άκη Σακισλόγλου.