peripoliko_foinikas_molotof_20110902_01.jpg

Χωρίς ιδιαίτερα σημαντικά περιστατικά άνοιξε το 2014 στη Θεσσαλονίκη. Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Διασώστες-Τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ, που, αντίθετα από εμάς, είναι στις επάλξεις τέτοιες στιγμές όπως η Πρωτοχρονιά, ανταποκρίθηκαν άμεσα.

 

Μόλις ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα, κι ενώ ο συντονιστής στο κέντρο της Αμέσου Δράσεως μετέδιδε τα χρόνια πολλά στα πληρώματα και τις δυνάμεις που βρίσκονταν στο δρόμο, έγινε και η πρώτη κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης: Εταιρεία security ενημέρωνε για ενεργοποίηση συναγερμού σε αποθήκη ελαστικών στο Καλοχώρι.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αντίθετα με άλλες χρονιές που η πρώτη κλήση αφορούσε κάποιους… υπεράριθμους σε ασανσέρ, αυτήν τη φορά, 12 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, οι μονάδες ενεργοποιούνταν για να κατασβήσουν πυρκαγιά. Μικρής έκτασης, ευτυχώς, σε μπαλκόνι τετάρτου ορόφου, πολυκατοικίας στην οδό Άρη Βελουχιώτη, στους Αμπελόκηπους.

Στο ΕΚΑΒ είχαν να κάνουν με… φολς αλάρμ! Η πρώτη κλήση του 2014 έγινε στις 00:27 κι αφορούσε έγκυο γυναίκα, στις μέρες της, από τη Νικόπολη, η οποία είχε αισθανθεί αδιαθεσία.