Σε έναν αγώνα που στιγματίστηκε από την διακοπή και εκκένωση του γηπέδου μετά από κροτίδα που έριξε ένας ανεγκέφαλος οπαδός του ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος κέρδισε τον Άρη με 56-49.

Δυστυχώς, αυτό που θα μείνει από τον αγώνα είναι η… διακοπή του. Άρχισε στις 21:30 και τελείωσε στις 24:03 αφού ο αγώνας διεκόπη για 40 λεπτά. Ήταν όταν ένας –επιεικώς- ηλίθιος πέταξε μια κροτίδα (λίγα λεπτά πριν άλλος ανεγκέφαλος είχε… ανάψει καπνογόνο), με αποτέλεσμα οι διαιτητές να αποσυρθούν και να ζητήσουν εκκένωση του PAOK Sports Arena.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε –σχεδόν- άδειες εξέδρες αφού καμιά 20αριά βρήκαν… καταφύγιο στο τελευταίο διάζωμα μέσα στα σκοτάδια και καμιά 30αριά στα… δημοσιογραφικά θεωρία. Πριν από αυτό, το Παλατάκι είχε 4.000 φιλάθλους όμως δυστυχώς κάποιοι λίγοι ήταν αρκετοί για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα η οποία απειλείται με βαριά τιμωρία.

Άδικα έτρεχαν, πάνω – κάτω, ο Πρέλεβιτς με τον Σταυρόπουλο. Μάλιστα, οι δυο τους τα… άκουσαν κι όλας, από κάποιους που δεν ξέρουν αν η μπάλα του μπάσκετ είναι πορτοκαλί, που τους ζητούσαν να παραιτηθούν γιατί δεν έδωσαν.. μάχη να μη διακοπεί το παιχνίδι. Προφανώς έχουν οι ίδιοι τα χρήματα που απαιτούνται για να πληρωθούν παίκτες που, ήδη, έχουν φύγει από την ομάδα, ή τις γνωριμίες για να κλείνουν χορηγίες, που είναι απαραίτητες για να ζήσει ο ΠΑΟΚ.

Στα αγωνιστικά τώρα: Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο με εντυπωσιακούς τους Τσαϊρέλη και Κούπερ. Έτσι, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 34-25. Το τρίτο δεκάλεπτο όμως ήταν καταστροφικό για τον Δικέφαλο που δεν είχε συγκέντρωση στην επίθεση με αποτέλεσμα να λήξει 43-41 υπερ των ασπρόμαυρων.

Στο διάστημα αυτό, ο Άρης… επέστρεψε στην άμυνα. Σα να ξύπνησε από λήθαργο, κατάφερε να βγάλει άμυνες με βοήθειες και να περιορίσει τους δυο καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ειδικά ο Κούπερ ήταν σα να μην υπήρχε στο γήπεδο κι ο Μαρκόπουλος τον απέσυρε αρκετές φορές.

Κατά την διακοπή ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά με 47-43 και είχε την μπάλα στα χέρια αλλά… έδρασε ο αρχιηλίθιος. Ευτυχώς για την ομάδα του Δικεφάλου όταν ο αγώνας άρχισε εκ νέου, φάνηκε πως δεν επηρεάστηκε, αφού οι παίκτες των γηπεδούχων είχαν μείνει στο γήπεδο, κατά την εκκένωση και έκαναν ζέσταμα, ενώ οι του Άρη, άγνωστο για ποιον λόγο, αφού ο κόσμος αποχωρούσε, αποφάσισαν να περιμένουν στα αποδυτήρια ώσπου να τους καλέσουν οι διαιτητές.

Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ είχε… Τσόχλα! Ο Απόλλωνας ανέβηκε στο άρμα και… φώτισε το Παλατάκι. Έκοψε, μάρκαρε, σκόραρε, πήρε ριμπάουντ και βοήθησε τα μάλα τον ΠΑΟΚ να φθάσει στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα 20-11,34-25,43-41,56-49