ERT 3 DSC_2561_20130613.jpg
Το δεύτερο κανάλι της ΝΕΡΙΤ θα είναι καλύτερο από την πρώην ΕΤ3, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος για θέματα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής.

Πώς θα γίνει αυτό; Θα ΄ναι καλύτερο επειδή θα…  αφιερώνει μεγάλο μέρος του προγράμματός του στη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια. Ο αρμόδιος υπουργός προαναγγέλλει ότι το δεύτερο κανάλι της ΝΕΡΙΤ θα αρχίσει να εκπέμπει σύντομα. 
Σύμφωνα με τον υπουργό, “ήδη προκηρύχθηκαν ή θα προκηρυχθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες 64 θέσεις δημοσιογράφων, τεχνικών, και διοικητικών υπαλλήλων”. Οι δημοσιογράφοι αυτοί θα ασχολούνται με την περιφέρεια.
Μάλιστα, ο κ. Καψής ανακοινώνει τη… δημιουργία νέας γενιάς συμβασιούχων: “Η Γενική Διεύθυνση θα έχει το σχεδιασμό, την ανάθεση και την ευθύνη για την παραγωγή τοπικού και περιφερειακού προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορεί να προχωρήσει σε συνεργασία με την τοπική πολιτιστική βιομηχανία στην παραγωγή ενημερωτικών εκπομπών και να προσλάβει για το σκοπό αυτόν τους αναγκαίους δημοσιογράφους και συντελεστές παραγωγής που επιπλέον θα χρειαστούν, με συμβάσεις έργου”, λέει.
Στις δηλώσεις Καψή, χρησιμοποιήθηκε –για άλλη μία φορά- ο κοινωνικός αυτοματισμός. Λέει ο υπουργός ότι “το 2012 από τα περίπου 23 εκατ. που κόστιζε η ΕΤ-3, μόλις 5 εκατ. πήγαιναν για το πρόγραμμα – τα υπόλοιπα πήγαιναν σε μισθούς και σε έξοδα λειτουργίας”. 
Ζητά, τέλος, τη συνεργασία των τοπικών φορέων.