Υπολειτουργούν οι αστυνομικές διευθύνσεις της Θεσσαλονίκης, καθώς τα κενά στις οργανικές θέσεις υπολογίζονται στα 1.250!
Αυτό επισημαίνουν, με επιστολή τους στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, την οποία κοινοποιούν στους προϊσταμένους τους και στους βουλευτές και δημάρχους του νομού, τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με τον πρόεδρό τους, Δημήτρη Παδιώτη, «οι περισσότερες Υπηρεσίες της περιοχής μας να υπολειτουργούν και σε σχέση με την αύξηση της εγκληματικότητας και την παράλληλη έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, έχουν οδηγήσει στα γνωστά προβλήματα ελλιπούς αστυνόμευσης, παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες, πολλές φορές, προσπάθειες του προσωπικού».

Καθώς σε λίγες ημέρες θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Μεταθέσεων, οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης υπενθυμίζουν ότι οι κενές θέσεις αστυφυλάκων είναι 1.000, όπως πολλές είναι οι ελλείψεις αρχιφυλάκων – ανθυπαστυνόμων. Τονίζουν, ακόμη, ότι το ωράριο, αναγκαστικά, καταστρατηγείται, τα οφειλόμενα ρεπό είναι χιλιάδες και τα διπλά νυχτερινά ωράρια τείνουν να γίνουν καθημερινότητα.