Σε εξέλιξη βρίσκονται  τα έργα ανάδειξης των Βυζαντινών τειχών στην οδό Ακροπόλεως, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.


Ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης, δήλωσε πως τα συνεργεία του δήμου «απομακρύνουν τα επικίνδυνα αυθαίρετα παραπήγματα που αποτελούν εστίες μόλυνσης και παρεμβατικών συμπεριφορών». Επισήμανε ότι στόχος είναι, αυτή η δεύτερη φάση των εργασιών, η οποία περιλαμβάνει περίπου 1.900 τετραγωνικά μέτρα σε ένα ανάπτυγμα 85 μέτρων, να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014.

Οι περιλαμβάνουν την επαναχάραξη και τοποθέτηση νέου κρασπέδου που θα κατασκευαστεί με κυβόλιθο από γκρίζο γρανίτη, παρόμοιο σε μορφή με τον παραδοσιακό γρανίτη που υπήρχε στην Άνω Πόλη. Επίσης, με πλάκες από παρόμοιο γρανίτη θα επιστρωθεί και το πεζοδρόμιο. Στον ελεύθερο χώρο  πρασίνου μεταξύ πεζοδρομίου και  τείχους, θα καθοριστούν διαδρομές που θα ορίζουν τον περίπατο και την προσέγγιση του τείχους, χώροι στάσης και ανάπαυσης καθώς και σημεία φιλοξενίας στοιχείων για πληροφόρηση. Κοντά στο τείχος και για την προστασία του, θα δημιουργηθεί μια ζώνη από χώμα που έχει υποστεί επεξεργασία. Ο ελεύθερος χώρος θα φυτευθεί με χαμηλά φυτά, ώστε να μην εμποδίζεται η αντίληψη του τείχους, εκτός από ορισμένα σημεία όπου προτείνεται η φύτευση μεμονωμένων ψηλών δένδρων και μόνο για τον σκιασμό των καθιστικών. Θα γίνει προσπάθεια να διατηρηθούν όλα τα αξιόλογα δένδρα που ήδη υπάρχουν.

Η πρώτη φάση του έργου ανάδειξης των Βυζαντινών  Τειχών και ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου, άρχισε το Φεβρουάριο του 2013 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του ιδίου έτους ενώ κάλυψε επιφάνεια 2.500τ.μ σε ανάπτυγμα 160 τρεχόντων μέτρων  επί της οδού Επταπυργίου.