xrima_06_thumb

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει κούρεμα καταθέσεων στο προβλεπτό μέλλον, δεδομένου ότι οι τράπεζες δεν έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα σημαντικά κεφαλαιακά αποθέματα και θα δημιουργήσουν

και άλλα από την πώληση δραστηριοτήτων τους που δεν είναι αμιγώς τραπεζικές, επιτυγχάνοντας έτσι ένα σημαντικό και ταυτόχρονα αναγκαίο «μάζεμα».  Αυτό δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, στη συνάντηση που είχε με την ΟΤΟΕ.

Το πρόβλημα που πρέπει να επιλύσουν οι τράπεζες είναι οι αυξημένες επισφάλειες, τόνισε ο Δ. Προβόπουλος, γεγονός που, όπως είπε,  θα τους επιτρέψει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στα θέματα χρηματοδότησης που θα αρχίσουν να εξομαλύνονται μέσα στο 2014.

Η ΟΤΟΕ παρουσίασε τις θέσεις της για την ανάγκη μιας νέας λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, με κριτήρια που θα στηρίζουν την οικονομία της χώρας, την ελληνική κοινωνία και την εργασία, αναφέρθηκε ιδιαιτέρα στην υπόθεση των συνεταιριστικών τραπεζών, επισημαίνοντας ότι πρέπει να στηριχθούν για να παίξουν το ρόλο τους στις τοπικές κοινωνίες και ζήτησε για όλα αυτά αλλά και γενικότερα, ενημέρωση και τις απόψεις της Τράπεζας της Ελλάδος.