European_parliament_with_flags-1024x551.jpg

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013» διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης τo Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, στο Mediterranean Cosmos Εμπορικό Κέντρο (πρώτος όροφος).

Η δράση πραγματοποιείται από τις 11.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. με το πανευρωπαϊκό σύνθημα «Αφορά την Ευρώπη. Σε αφορά. Μπες κι εσύ στη συζήτηση» και με αφορμή το γεγονός ότι το 2013 είναι έτος αφιερωμένο τα δικαιώματα που συνοδεύουν την ιθαγένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος είναι να ενημερωθούν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης ότι η ιθαγένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι αφηρημένη έννοια, αλλά μια συγκεκριμένη κατάσταση από την οποία απορρέουν και συγκεκριμένα δικαιώματα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μοιραστεί έντυπο ενημερωτικό υλικό, ενώ θα προβάλλονται video σε τηλεοπτική οθόνη, με θέματα την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά της κοινωνίας στην οποία ανήκουν σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και στις επικείμενες ευρωεκλογές, το Μάιο του 2014.