Είναι η κορυφαία αθλήτρια για το 2013, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου. Η Κατερίνα Νικολαΐδου, από την Πιερία, η κωπηλάτης που πήρε το ασημένιο στο σκιφ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που είναι
η κορυφαία κωπηλάτης κάτω των 23 ετών, αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα.


Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, μπορεί να περνά τον περισσότερο χρόνο της στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Σχοινιά, όμως, πίσω στην Πιερία, η οικογένειά της, όπως αποκαλύπτει, σήμερα, η Κυριακάτικη Δημοκρατία, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα: Ο πατέρας της και η μητέρα της είναι άνεργοι...

Με άλλα τρία παιδιά, εκτός της Κατερίνας, που ζει από τα οδοιπορικά της Ομοσπονδίας, αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες επιβίωσης.



Όσο για την ίδια την πρωταθλήτριά μας, αρκεί να πει κάποιος ότι πήρε τους τίτλους με... δανεικό σκάφος και, με έρανο, βρέθηκαν τα 10.000 ευρώ που κοστίζει για να το αγοράσει, τελικά και να μην έχει και αυτό το πρόβλημα στους αγώνες.

Η εποχή όπου οι πρωταθλητές μας ζούσαν ζωή χαρισάμενη, με διορισμούς και χορηγούς, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Όμως, πρωταθλητισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, με τέτοιου είδους προβλήματα δεν γίνεται... Ή, μήπως, γίνεται; Η Κατερίνα αποδεικνύει καθημερινά πως τα εμπόδια μπαίνουν στο δρόμο μας για να τα υπερπηδούμε!