dimarxeio_thessalonikis_01.jpg

Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της «Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης ΑΕ», κατά 736.740,10 ευρώ(από 1.081.043,16 σε 344.303,16 ευρώ) -με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής- αποφάσισαν
οι μέτοχοι της εταιρίας σε έκτακτη γενική συνέλευση, την περασμένη Παρασκευή, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Η μείωση αποφασίστηκε για τον συμψηφισμό ζημιών παρελθόντων ετών και την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρίας. Επίσης, εγκρίθηκε ο κανονισμός δημοπράτησης, ανάθεσης και εκτέλεσης έργων και ο νέος οργανισμός της εταιρείας.
Κατά τη συζήτηση για τον μελλοντικό προγραμματισμό έργων και δράσεων, επισημάνθηκαν η ανάγκη κατάρτισης ενός επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών εργαλείων και η προσπάθεια διεύρυνσης της συνεργασίας των δήμων που μετέχουν στην εταιρία.
Στη συνέλευση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής ΑΕ και Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, ο Αντιπρόεδρος, Βασίλης Δολμάς, ο Γραμματέας, Γιάννης Πιτσιώρας και το μέλος του ΔΣ, Χρυσόστομος Καλογήρου, σύμβουλος αναπτυξιακών προγραμμάτων. Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι Καλαμαριάς και Παύλου Μελά, Θεοδόσης Μπακογλίδης και Διαμαντής Παπαδόπουλος και εκπρόσωπος του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.