Οι χαμηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τη χαμηλή νέφωση το πρωί, έχουν δημιουργήσει συνθήκες παγετού σε ορισμένα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη.


Έτσι, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένα τα οχήματα που κινούνται στην Πέλλα, από το 9ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας - Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρα - Οικισμού Αγίου Αθανασίου, στην δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Καστοριά, από το το 18ο έως το 28ο χλμ. της εθνικής οδού Καστοριάς - Φλώρινας (στη Βίγλα), στη Φλώρινα  από 18ο έως 30ο χλμ. της εθνικής οδού Φλώρινας - Καστοριάς (στο Βίτσι), στην Καρδίτσα από 47ο έως 53ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καρδίτσας - Άρτας (στη θέση Τύμπανος), από 15ο έως 29ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μουζακίου - Στεφανιάδας(στη θέση Άγιος Νικόλαος) και από 46ο έως 62ο χλμ.της επαρχιακής οδού Καρδίτσας - Ευρυτανίας (στη θέση Ζαχαράκι)

Επίσης, έχει διακοπεί  η κυκλοφορία λόγω χιονοπτώσεων και κατολισθήσεων στη Ροδόπη στη Διάβαση του ποταμού Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου) και στη διάβαση του ποταμού Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού) και στη Λακωνία, στο 15ο χλμ. της Επ. Ο. Αρεόπολης – Καλαμάτας, στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας.