pente_dimarxoi_01.jpg

Τη δεύτερη δημόσια εκδήλωσή της με θέμα «Ανάπτυξη και Τοπική Αυτοδιοίκηση» θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη η «Πρωτοβουλία των Πέντε Δημάρχων», την ερχόμενη Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι θέσεις της «Πρωτοβουλίας των Πέντε» σε θέματα ανάπτυξης, καινοτόμες και επιτυχημένες δράσεις στους πέντε δήμους, καθώς και τα εμπόδια και οι προτάσεις για την τοπική ανάπτυξη. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις φορέων της πόλης και συζήτηση με το κοινό, ενώ ομάδες εργασίας, με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων, θα διατυπώσουν ολοκληρωμένες προτάσεις προς την πολιτεία και τους πολίτες για την ενίσχυση του ρόλου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα ανάπτυξης.

Την «Πρωτοβουλία των Πέντε» αποτελούν οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών, Φίλιππος Φίλιος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Θεσσαλονίκη, οι πέντε δήμαρχοι θα δώσουν την πρώτη τους κοινή συνέντευξη, στις 18:30, στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης. Αν θέλετε κι εσείς να συμμετάσχετε στη συζήτηση, υποβάλετε τα ερωτήματά σας στο email: 5dimarxoiapantoun@gmail.com.