2013-12-02 19.14.05.jpg

Η αντιμετώπιση φαινομένων κλοπής και καταστροφών σε επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, η πάταξη του παραεμπορίου και η επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων της Θεσσαλονίκης

βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, κατόπιν πρόσκλησης που απηύθυνε στους αρμόδιους φορείς ο υπουργός, Θεόδωρος Καράογλου.

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού επιμελητηρίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, καθώς η ανεπαρκής αστυνόμευση έχει προκαλέσει αυξημένα κρούσματα κλοπών. Ο πρόεδρος του ΒΕΘ τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να σπάσει το απόστημα των αυμμοριών που λυμαίνονται τη δυτική Θεσσαλονίκη, αφαιρώντας, πρώτες ύλες από επιχειρήσεις της περιοχής.

Όσον αφορά το κυκλοφοριακό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε την εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας οχημάτων, για τις ημέρες των γιορτών, αλλά η πρότασή του δεν έγινε δεκτή. Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας διαβεβαίωσαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να μην παρουσιάζει άναρχη εικόνα η πόλη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης υποστράτηγος Τρύφωνας Κούκιος και ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονικης Θόδωρος Τυριακίδης.