dikastiko_megaro_01Δύο γιατροί του νοσοκομείου Έδεσσας κρίθηκαν ένοχοι από το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης για το θάνατο βρέφους (6 μηνών) πριν από επτά χρόνια.

 

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον έναν από τους δύο γιατρούς, σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών, με αναστολή, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και το δεύτερο κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, με τριετή αναστολή. Αθώωσε επίσης μια ειδικευόμενη γιατρό, που κατηγορούνταν για την ίδια υπόθεση.

Το περιστατικό συνέβη το Φεβρουάριο του 2006. Η μητέρα του μωρού απευθύνθηκε στο Νοσοκομείο Έδεσσας, καθώς εκείνο είχε έντονο πρήξιμο στην κοιλιακή χώρα μετά από δυσκοιλιότητα. Το περιστατικό δεν κρίθηκε σωστά από τους γιατρούς της παιδιατρικής κλινικής Εδεσσας με αποτέλεσμα το βρέφος να καταλήξει.

Κατά την απολογία της, η μία από τις γιατρούς δήλωσε πως “αυτή η υπόθεση μου κατέστρεψε τη ζωή”, για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος υπογράμμισε πως “εδώ χάθηκε η ζωή ενός βρέφους. Δε ντρέπεστε να τα λέτε αυτά”, τη ρώτησε;