Με 97 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει, αυτήν την ώρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.


Μεταξύ των θεμάτων που συζητιούνται είναι η σύσταση δικτύου ΟΤΑ με την μορφή αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο ετήσιος προγραμματισμός δράσεων του Τμήματος Τουρισμού έτους 2014, η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Ένωση «ATRIUM», η κήρυξη απαλλοτρίωσης χαρακτηρισμένου χώρου σχολείου για την ανέγερση του 113ου Νηπιαγωγείου και η σύναψη Σύμβασης του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2012.

Συζητάται, επίσης, η χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε άπορους δημότες και πολύτεκνους και η συνδιοργάνωση κεντρικής εκδήλωσης βράβευσης των νικητών του διαγωνισμού με τίτλο «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη: apps4thessaloniki».

Μπουτάρης: Πιο πολύ σας νοιάζει αν... φοράω κόκκινες κάλτσες!


«Παραλάβαμε μηδενική κατάσταση στον τουρισμό», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο δημοτικό συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον ετήσιο προγραμματισμό δράσεων του Τμήματος Τουρισμού έτους 2014 .

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παραδέχτηκε «καθυστερήσεις σε ορισμένα πράγματα» κι εξέφρασε τη λύπη του «για την απουσία των συμβούλων της αντιπολίτευσης. Πιο πολύ σας νοιάζει αν... φοράω κόκκινες κάλτσες, ή αν πηγαίνω κάπου με το αυτοκίνητό μου», είπε.