oasth_stasi_aristotelous_20110815_01.jpg

«Χειρόφρενο» από τις πέντε το πρωί έχουν τραβήξει οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης(ΟΑΣΘ), λόγω της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν από σήμερα Παρασκευή.

 

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα δύο μηνών (Οκτωβρίου και Νοεμβρίου) και ζητούν από το δημόσιο να «τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις» προς τον οργανισμό για να καλυφθεί η μισθοδοσία και οι τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες.

Το σωματείο ζήτησε από τους εργαζόμενους και έγινε δεκτό να κινηθούν μόνο τα δύο λεωφορεία για τα ΑΜΕΑ, τα οποία πραγματοποιούν δρομολόγια κατόπιν συνεννόησης με τους επιβάτες.

Καθώς τα αστικά λεωφορεία είναι η μοναδική αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, η κατάσταση στους δρόμους είναι απελπιστική. Κινούνται τα ταξί και χιλιάδες Ι.Χ., με αποτέλεσμα, καθώς στην πόλη ισχύουν ειδικές κυκλοφοριακές συνθήκες για τις πορείες στη μνήμη Γρηγορόπουλου, να έχουν φρακάρει οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί συνέλευση στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.