Ενώπιον του Β΄ Αυτόφωρου Μονομελούς Πρωτοδικείου οδηγείται σήμερα προκειμένου να δικαστεί ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης.


Ο Μ. Λιάπης συνελήφθη την Τρίτη να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, αυτοκίνητο, το οποίο ήταν ανασφάλιστο και είχε πλαστές πινακίδες.

Μετά από τη σύλληψή του ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία και παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Β' Αυτόφωρο Μονομελές.

Ο κ. Λιάπης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί σήμερα.

Λιάπης: Έσφαλα

Σε δηλώσεις του μετά τη σύλληψή του ο πρώην υπουργός μίλησε για απερισκεψία, παραδεχόμενος πως έσφαλε. Αργότερα, από την Ευελπίδων, ανέφερε: «Τον Αύγουστο κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο. Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα γιατί δεν το κυκλοφορούσα. Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει».

Παρέμβαση Σαμαρά για τους βουλευτές που παρανομούν

Με αφορμή το περιστατικό με τον κ. Λιάπη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να επεξεργαστεί νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή συνταξιούχοι) οι οποίοι θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας, θα στερούνται όλων των προβλεπομένων βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.

Μεταξύ των αδικημάτων που εμπεριέχονται στην έννοια της απαξίας είναι η πλαστογραφία, η ψευδής βεβαίωσης, η εκβίαση, η απάτη κ.λπ.

Παπαμιμίκος: Η κίνηση Λιάπη προκαλεί χείριστη εντύπωση

Αναφερόμενος στην υπόθεση ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», ότι «ο κ. Λιάπης, ως Έλληνας πολίτης, έκανε μία κίνηση, η οποία προκαλεί χείριστη εντύπωση. Θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, όπως θα την αντιμετώπιζε κάθε Έλληνας πολίτης».

Όπως είπε, «οι πολιτικοί πρέπει να δίνουν το παράδειγμα» και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, τέτοιες κινήσεις όχι μόνο δεν δίνουν το παράδειγμα, αλλά εξοργίζουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο».
Ο Μιχάλης Λιάπης δεν είναι στέλεχος της ΝΔ, οπότε και το κόμμα δεν έχει κάποιον λόγο σήμερα, δήλωσε από την πλευρά του ο  βουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, αυτή η ιστορία αδικεί τον ίδιο τον κ. Λιάπη. «Ελπίζω να έχει επαρκείς εξηγήσεις να δώσει» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι δεν είναι στέλεχος του κόμματος, καθώς αποφάσισε να ιδιωτεύσει και δεν βρίσκεται στις δομές του.

«Σε κάθε περίπτωση, ας γίνει και η δίκη που είναι να γίνει και ας πει ο κ. Λιάπης όσα είναι να πει, αλλά είναι κάτι που μας στενοχωρεί και μας πληγώνει» πρόσθεσε.