xirotiri_02.jpg

«Οι ‘58’ προσπαθούν να ρυθμίσουν τα πράγματα σε επίπεδο κορυφής. Δεν μπορούν, από ψηλά, να επιβάλλουν πράγματα είτε στη Δημοκρατική Αριστερά, είτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι συνεργασίες ξεκινούν από τη βάση».

Την άποψη αυτή εξέφρασε στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη και στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 η βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνα Ξηροτύρη, με αφορμή την ξεκάθαρη στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ότι το κόμμα θα κατέλθει ανεξάρτητο στις ευρωεκλογές.

Όσον αφορά τον διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Ξηροτύρη, αν και υπογράμμισε πως «δεν είναι σαφής ο προγραμματικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε πως, προσωπικά, είναι υπέρ του διαλόγου με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Χρειάζονται οι συμμαχίες στον τόπο», είπε. Και πρόσθεσε: Ανοίγουμε το διάλογο με τις άλλες αριστερές δυνάμεις. Γιατί όχι; Ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ»!

Όσον αφορά το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, η κ. Ξηροτύρη υπογράμμισε πως σε μια βδομάδα θα ΄χει τελειώσει η σύνθεση των απόψεων και «θα παρουσιαστούν οι θέσεις –ειδικές κι όχι γενικές κι αόριστες- της ΔΗΜΑΡ. Για το πώς η χώρα θα βγει από το αδιέξοδο, πώς θα κάνει, υπέρ του λαού, αναπροσαρμογή και πώς θα προχωρήσει στις εσωτερικές διαρθρωτικές αλλαγές».