giorti_agoras_xristoygenna_20131226_01.jpg

Κλειστά είναι, σήμερα, τα καταστήματα, στην αγορά της Θεσσαλονίκης και των άλλων δήμων, λόγω της αργίας της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων.

 

Αύριο τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 10 το πρωί και θα είναι ανοικτά ως τις 9 το βράδυ. Μάλιστα, για την τόνωση της εορταστικής αγοράς, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης οργανώνει γιορτή, με δώρα για τα παιδιά κι άλλες εκδηλώσεις. Σε όσα παιδιά βρεθούν στην αγορά θα προσφερθεί ένα μπαλόνι – Άι Βασίλης και μία Χριστουγεννιάτικη κάρτα.

«Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, με δυσβάσταχτες οικονομικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους καταναλωτές και την κοινωνία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε, παρά τα ισχνά οικονομικά του, να διοργανώσει και φέτος τη Γιορτή Αγοράς, , προσδίδοντας εορταστικό και φιλανθρωπικό κλίμα στην αγορά και δίνοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους», δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Κωστής Χατζαρίδης.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει, την Παρασκευή 27/12/2013, στις 17:30, στη γιορτή με στόχο την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων και την τόνωση της αγοράς, που θα γίνει στην πλατεία Αριστοτέλους.

giorti_agoras_xristoygenna_20131226_02.jpg

Εκτός των παραπάνω και προκειμένου ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης να μη «χαλάσει την παράδοση», διοργανώνει, σε συνεργασία με την «f14 ΚΟΙΝΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ» έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «agora», με φωτογραφική παρουσίαση της ιστορικής, οικονομικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και αρχιτεκτονικής οντότητας της κλασσικής αγοράς της πόλης μας, της αγοράς του ιστορικού κέντρου. Η έκθεση Φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου σε τρία σημεία   Π.Μελά- Π.Π.Γερμανού και Ικτίνου.