onned_astegoi_symmetexo_20131223_01Δευτέρα και Τρίτη, 23 και 24 Δεκεμβρίου,η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της φιλανθρωπικής δράσης #Συμμετέχω, αφού συγκέντρωσε είδη ρουχισμού και προετοίμασε μικρά γεύματα,στη συνέχεια βγήκε στον δρόμο και τα μοίρασε απευθείας σε άστεγους σε όλη την πόλη.

Το μέλος του συντονιστικού Bέρα Παπαδοπούλου δήλωσε: «Αν και παραμονές Χριστουγέννων, 50 μέλη της ΟΝΝΕΔ, βγήκαμε βράδυ για να βοηθήσουμε τους άστεγους που το έχουν πραγματικά ανάγκη, αλλά ελάχιστοι τους σκέφτονται. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας, έτσι θα συνεχίσουμε. Υποστηρίζουμε λοιπόν, έμπρακτα όλους αυτούς που έχουν ανάγκη την ευαισθησία μας , θυμίζοντας αφενός σε αυτούς ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι δίπλα τους με όποιο τρόπο μπορούν και αφετέρου σε εμάς τους ίδιους ότι αξίζει να βλέπουμε και πέρα από τον εαυτό μας».

onned_astegoi_symmetexo_20131223_02

Επιπλέον είδη ρουχισμού διατέθηκαν στον Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το μέλος του συντονιστικού Έλενα Αποστολίδου, δήλωσε με το τέλος της διανομής : «Σήμερα αποδείξαμε ότι τολμάμε να πάμε εκεί που δεν πάει κανείς. Δώσαμε μια μικρή βοήθεια, ένα δώρο Χριστουγέννων σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν το αυτονόητο, σπίτι, τροφή και φροντίδα. Είναι η ελάχιστη χειρονομία ανθρωπιάς που τους οφείλεται.»