pirkagia_apothiki_rouxismou_giannitson_20131204_01.jpg

Δεν υπήρχε –σύμφωνα με πληροφορίες- σύστημα πυρόσβεσης στην αποθήκη ρουχισμού της Γιαννιτσών που “λαμπάδιασε” χθες το πρωί και καίγονταν ως αργά το απόγευμα…

 

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν ο χώρος να ΄χει ενοικιαστεί από κινέζους εμπόρους ρούχων χαμηλού κόστους, τα καταστήματα των οποίων στεγάζονται στη γύρω περιοχή. Η αποθήκη δεν είναι η μοναδική στη Γιαννιτσών και στους γύρω δρόμους και οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι, οι περισσότερες από αυτές, λειτουργούν χωρίς άδειες και χωρίς κανένα μέτρο πυρόσβεσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, στη συγκεκριμένη αποθήκη, που ήταν γεμάτη εμπορεύματα, υπήρχαν μόνον χειροκίνητοι πυροσβεστήρες, τους οποίους θα ήταν αδύνατο, σε τέτοια κόλαση πυρός, να πλησίαζε κάποιος.

Η φωτιά ξέσπασε στην αποθήκη χθες (Τετάρτη) το πρωί. Οι φλόγες ξεπηδούσαν σε ύψος πολλών μέτρων από τα παράθυρα και τους φεγγίτες και πρώτη μέριμνα των πυροσβεστών ήταν να μην επεκταθεί σε γειτονικά κτίρια –κάτι που πέτυχαν. Πυκνοί καπνοί είχαν “πνίξει” τη γύρω περιοχή.

pirkagia_apothiki_rouxismou_giannitson_20131204_03.jpg

Τέτοια ήταν η ένταση της πυρκαγιάς που η κυκλοφορία στη Γιαννιτσών διακόπηκε και, στη γειτονική Μοναστηρίου, προκλήθηκε κυκλοφοριακό έμφραγμα…

Η αποθήκη καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι ζημιές δεν έχουν υπολογιστεί ακόμη, αλλά γίνεται λόγος για πολλές χιλιάδες ευρώ.

Συνταρακτικές είναι οι φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη από την FOSPHOTO.

Χρειάστηκαν πέντε ώρες για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, ενώ το βράδυ υπήρχαν μέτρα για τυχόν αναζωπύρωση…