asterokosmos_20131208_01.jpg

Με δεκάδες πολύχρωμα ιπτάμενα φαναράκια να πλημμυρίζουν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, εγκαινιάστηκε χθες βράδυ ο «Αστερόκοσμος» της ΔΕΘ-Helexpo, το μεγαλύτερο θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο των Βαλκανίων.

Τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δένδρο του Αστερόκοσμου άναψε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με την ευχή το φως του να φωτίσει τις καρδιές μας, και το 2014 να είναι μια καλύτερη χρονιά.

Κόκκινα και λευκά μπαλόνια υψώθηκαν στον ουρανό, το καρουζέλ δεν σταμάτησε στιγμή να γυρνά, το τούνελ των ξωτικών ξεχώριζε με τα φωτάκια του στο σκοτάδι, ενώ οι τρεις κόκκινοι ελέφαντες στην πύλη της ΧΑΝΘ υποδέχονταν επιβλητικοί και παιχνιδιάρηδες τον κόσμο. Και όλα αυτά υπό τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τα κρουστά του μουσικού συνόλου Paranaue που παρέσυρε τους επισκέπτες στον ρυθμό του, αλλά και τις μυρωδιές των λουκουμάδων και του ζεστού κρασιού.

asterokosmos_20131208_03.jpg

Τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, εξέφρασαν την ευχή ο «Αστερόκοσμος» να ταξιδέψει τους επισκέπτες στη μαγεία των Χριστουγέννων και να δώσει χαρά σε μια δύσκολη περίοδο για όλους.

Ο κόσμος έσπευσε να περιηγηθεί στον Αστερόκοσμο, παρά το τσουχτερό κρύο, εντυπωσιάσθηκε από την παγωμένη πολιτεία και το σπίτι του Άι Βασίλη στο περίπτερο 15, στάθηκε στις αναπαραστάσεις των έξι σκηνών της Γέννησης του Χριστού, φωτογραφήθηκε στον Βόρειο Πόλο και παρακολούθησε τις εντυπωσιακές ακροβατικές παραστάσεις, με την μοναδική Νεράιδα της Γιορτής. Στο δε περίπτερο 14 έγραψε ευχές στο δάσος των Ευχόδεντρων και παρακολούθησε τον Καραγκιόζη να γιορτάζει τα Χριστούγεννα με τον δικό του τρόπο. Η διασκέδαση κορυφώθηκε στο περίπτερο 13, όπου τα δύο παγοδρόμια ήταν γεμάτα επίδοξους icescaters, ενώ πολλά και διαφορετικά μηχανικά παιχνίδια υποδέχονταν τα παιδιά.

Το εισιτήριο της εισόδου στο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ-Helexpo είναι 6 ευρώ, τιμή που περιλαμβάνει όλα τα παιχνίδια και τις δράσεις του «Αστερόκοσμου», ενώ το πάρκινγκ είναι δωρεάν σε ειδικό χώρο στο Εκθεσιακό Κέντρο.

asterokosmos_20131208_02.jpg

Ο Αστερόκοσμος θα λειτουργεί: Έως την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, καθημερινά από τις 17:00 έως τις 23:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 έως τις 23:00. Από το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 έως την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2014 καθημερινά από τις 11:00 έως τις 23:00. Η αγορά και τα Περίπτερα 14 και 15 θα κλείνουν στις 22:00. Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς το ωράριο θα είναι 11:00-21:00.