karamanlis_deth_09_1.jpg

Αποφασισμένος να πει «όχι» στη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ εάν ο Γιάννης Στουρνάρας συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος φέρεται ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού και επί 13 χρόνια προέδρου της ΝΔ, συνδέεται άμεσα με το eσωτερικό μέτωπο του κόμματος, όπου ο κ. Στουρνάρας αποτελεί «κόκκινο πανί» για μεγάλο αριθμό νεοδημοκρατών.

Ο κ. Καραμανλής φέρεται να έχει αρνητική άποψη για τον κ. Στουρνάρα, αλλά σπεύδει να τον διαχωρίσει από τον πρωθυπουργό, τον οποίο όπως λέει στηρίζει.

Βάσει του ρεπορτάζ, ο κ. Καραμανλής ουσιαστικά δεν ξεχνάει όσα έχει πει οι υπουργός Οικονομικών για την «καταστροφική» διετία 2007-2009.

Πάντως, ο κ. Στουρνάρας, όταν ερωτάται για το πολιτικό του μέλλον, δηλώνει: «Δεν το έχω συζητήσει με τον πρωθυπουργό, ούτε με έχει απασχολήσει. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ολοκληρώσω το έργο μου και να υπάρξει η μεγάλη συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».