pirkagia_apothiki_rouxismou_giannitson_20131204_02.jpg

Νέα πυρκαγιά σε μη ηλεκτροδοτούμενο διαμέρισμα εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, η ένοικος- μία γυναίκα περίπου 50 ετών -βρισκόταν εκτός του διαμερίσματος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτιμά ότι η γυναίκα είχε ανάψει ένα κερί για να βλέπει και φεύγοντας από το διαμέρισμα, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο οικοδομής επί της οδού Μυριοφύτου, το άφησε αναμμένο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η φωτιά που πήρε διαστάσεις.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, η οποία ωστόσο προκάλεσε ζημιές σε έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, η γυναίκα ζει το τελευταίο διάστημα μόνη της και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ φέρεται πως ζούσε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι μία τετραμελής οικογένεια κινδύνεψε να καεί χθες τα ξημερώματα, όταν ξέσπασε φωτιά στη μονοκατοικία που διέμενε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης και στο οποίο επίσης το ρεύμα ήταν κομμένο.

Σήμερα το μεσημέρι θα τελεστεί στο μεταξύ η κηδεία της 13χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο τη Δευτέρα από αναθυμιάσεις που προήλθαν από μαγκάλι σε διαμέρισμα στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, όπου διέμενε με τη μητέρα της.