Dioikousa Epitropi NDthess 20131214_02.jpg

Παράπονα άκουγε η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, στη χθεσινή συνεδρίασή της.

 

Το… χορό άνοιξαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Μετά από αίτημά τους, παρουσίασαν τις θέσεις τους για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Μπορεί να συμφώνησαν ότι οι αλλαγές στο σύστημα είναι απαραίτητες, όμως επέμεναν για περεταίρω διάλογο –κάτι που δεν ξέρουμε πώς θα ακουστεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη…

Ακολούθησαν δυο δήμαρχοι: Οι Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και Κορδελιού – Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης. Οι “γαλάζιοι” δήμαρχοι επέμεναν πως δεν είναι δυνατό να αξιοποιηθούν, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, τα στρατόπεδα “Παπακυριαζή” και “Μ.Αλεξάνδρου”, έλεγαν πως, κατά τη λήψη της απόφασης, δεν ελήφθησαν υπόψη τα νεότερα τοπογραφικά που περιλαμβάνουν τις υφιστάμενες κοινωφελείς υποδομές (εκκλησίες, σχολεία, κλπ) και κατάφεραν να πείσουν πως πρέπει να εξετασθεί το ενδεχόμενο ακόμη και ανάκλησης της απόφασης. Έφεραν ως παράδειγμα περίπτωση δήμου σε άλλο νομό, που βρήκε το δίκιο του στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για τον ίδιο λόγο.

Dioikousa Epitropi NDthess 20131214.jpg

Γκρίνια και για το μετρό. Επισημάνθηκε στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στρ. Σιμόπουλο, ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν λαμαρίνες μπροστά στα καταστήματά τους. Όπως υπογραμμίστηκε, εκτός απροόπτου, μέσα στον Ιανουάριο του 2014 θα δούμε να ξηλώνονται οι πρώτες λαμαρίνες εργοταξίων του μετρό σε σταθμό που θα ολοκληρωθούν οι εργασίες (Ανάληψη). Επίσης, προωθούνται μέτρα ενίσχυσης των «μετρόπληκτων» επιχειρήσεων με επιδότηση εργοδοτικών εισφορών.

Ήταν σ’ αυτό το σημείο που ο γ.γ. Δημοσίων Έργων είπε πως το πρόβλημα του μετρό λέγεται “Βενιζέλου”, “αρχαιότητες” και… “Μπουτάρης”.

Επίσημα, πάντως, ανακοινώθηκε ότι, για το θέμα του μετρό “τονίστηκε, μεταξύ άλλων, πως στην πλειονότητα των εργοταξίων οι εργασίες προχωρούν κανονικά, καθιστώντας εφικτή την παράδοση του ανατολικού σκέλους του μετρό το 2017, ως την πανεπιστημιούπολη. Ωστόσο, η εξέλιξη του δυτικού σκέλους του έργου, από το καλοκαίρι και έπειτα, καθυστερεί λόγω της εμπλοκής που έχουν προκαλέσει οι χειρισμοί της διοίκησης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, σχετικά με τις αρχαιολογικές εργασίες στο σταθμό Βενιζέλου”.

Εκεί που χαμογέλασαν όλοι ήταν όταν μίλησαν για τη συμμετοχή στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες. Μάλιστα, κάποιοι είπαν ότι η συμμετοχή αυτή αδικείται όταν γίνεται σύγκριση με την προσέλευση στη διαδικασία εκλογής προέδρου της Ν.Δ. το 2009.