vrefos_01«Sam Christ είναι το όνομα του μικρού μας αγοριού. Η οικογένεια μας δεν θα σε ξεχάσει ποτέ Χρήστο». Αυτό γράφει η φωτογραφία που έστειλαν δύο Σύριοι, η 24χρονη Μάργουαν και ο συνομήλικος σύζυγός της Γιούσεφ, σε έναν Έλληνα:

 

Στον Χρήστο Χριστακούδη, τον επικεφαλής του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) παράνομων μεταναστών στο Φυλάκιο του Έβρου.

Όπως είχαν υποσχεθεί, έδωσαν το όνομά του στο μωρό τους που γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου σε χώρα της βόρειας Ευρώπης, μακριά από τη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο Συρία. Η Μάργουαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τον περασμένο Απρίλιο για το γεμάτο δυσκολίες και κινδύνους ταξίδι που τους έφερε στην Ελλάδα, είχε τονίσει: «Ο σύζυγός μου, θέλει να ονομάσουμε το μωρό Χρήστο αν είναι αγόρι, ή Χριστίνα αν είναι κοριτσάκι. Συμπάθησε πολύ τον Χρήστο. Ήταν πολύ φιλικός. Ενδιαφέρθηκε πολύ για εμάς. Ενδιαφερόταν για όλους στο Φυλάκιο».

Είναι ένα «ευχαριστώ» προς εκείνον, που κοντά του στο ΚΕΠΥ, ένιωσαν ασφάλεια και ζεστασιά, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. «Είμαι ένας εξαιρετικά ευτυχισμένος άνθρωπος και πολύ συγκινημένος» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χριστακούδης, αφού πληροφορήθηκε τα νέα και είδε τη φωτογραφία του νεογέννητου με την αφιέρωση.


Πλήρες ρεπορτάζ για το θέμα έχει κάνει η Κ. Μίχα για το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων