oasth_leoforeio_01Χωρίς αστικά λεωφορεία μένει, από αύριο, η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, επειδή δεν έχουν πληρωθεί επί δίμηνο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, που μίλησε στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη και στην Ραδιοεφημερίδα του Fm100, οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται, κανονικά, στα αμαξοστάσια, αλλά δε θα εργάζονται. Αν, όμως, κατά τη διάρκεια της ημέρας, περάσουν, στο λογαριασμό του ΟΑΣΘ τα χρήματα που αναμένονται από τα αρμόδια υπουργεία, Μεταφορών και Οικονομικών, τότε, με το που θα διαβιβαστούν στους λογαριασμούς των εργαζομένων, τα λεωφορεία θα βγουν στους δρόμους.

«Είμαι 27 χρόνια στη διοίκηση του Οργανισμού και είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Στεφανίδης. Όπως είπε, το συνολικό χρέος του κράτους στον ΟΑΣΘ φθάνει τα 102 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 22 εκατομμύρια έχουν τακτοποιηθεί και για τα υπόλοιπα 30 απομένει η υπογραφή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Οικονομικών, Χριστίνας Παπακωνσταντίνου, που θα μπει αύριο και θα δοθεί εντολή για την πληρωμή του ΟΑΣΘ. «Αν γίνει κάτι τέτοιο, τα χρήματα περνούν στους λογαριασμούς των υπαλλήλων και τα λεωφορεία βγαίνουν στους δρόμους», υπογραμμίζει ο κ. Στεφανίδης.

Στη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είναι το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς. Στους δρόμους της πόλης κυκλοφορούν ταυτόχρονα 548 από τα 622 λεωφορεία του Οργανισμού. Τα 150 εδρεύουν στο αμαξοστάσιο Φοίνικα και τα 470 στο αμαξοστάσιο Σταυρούπολης. Στον ΟΑΣΘ υπηρετούν 1.800 οδηγοί.