synodos_prytanewn_20131213_03.jpg

Πορεία, προς το ξενοδοχείο όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων, πραγματοποίησαν, το μεσημέρι, διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την εφαρμογή της διαθεσιμότητας στα πανεπιστήμια.

Η πορεία των υπαλλήλων ξεκίνησε από το λεβητοστάσιο του ΑΠΘ, σε μια συμβολική κίνηση, καθώς, λόγω της κινητικότητας, η υπηρεσία θέρμανσης του Αριστοτελείου έμεινε χωρίς υπαλλήλους. Ο μοναδικός θερμαστής και οι δύο τεχνικοί φυσικού αερίου εισήχθησαν σε καθεστώς κινητικότητας και δεν υπηρετούν, πλέον, στο ίδρυμα.

Η διοίκηση του ΑΠΘ, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, μετακίνησε, στην υπηρεσία, τρεις εργολαβικούς υπαλλήλους της Φοιτητικής Εστίας.

Αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν παραταγμένες έξω από το ξενοδοχείο, απέτρεψαν τους διαδηλωτές να μπουν στο κτίριο. Έτσι, στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η Σύνοδος, εισήλθε πενταμελής αντιπροσωπεία για να διατυπώσει τη διαμαρτυρία τους. Ο αντιπρύτανης Γιάννης Παντής, δήλωσε στους υπαλλήλους ότι είναι στο πλευρό τους κι εκείνοι αντέτειναν ότι «από τη στιγμή που η πρυτανεία διορίζει εργολαβικούς υπαλλήλους στη θέση των μετακινούμενων, αυτό δεν είναι σημάδι συμπαράστασης». Ο κ. Παντής απάντησε ότι δεν ήταν δυνατό να αφεθούν οι φοιτητές να κάνουν μαθήματα μέσα στο κρύο.