adespota_01.gif

Στο ΑΧΕΠΑ κατέληξε, με αμυχές και μώλωπες, γυναίκα η οποία, χθες το απόγευμα, δέχτηκε επίθεση από τρεις αδέσποτους σκύλους!

 

Το περιστατικό συνέβη σε γειτονιά του Ωραιοκάστρου, στην οποία, και άλλες φορές, οι περίοικοι, έχουν κάνει παράπονα ότι κυκλοφορούν επικίνδυνα αδέσποτα, που έχουν σχηματίσει αγέλη κι επιτίθενται σε περαστικούς και, κυρίως, οδηγούς δικύκλων!

Η κοπέλα προσπάθησε να απομακρύνει τα σκυλιά χτυπώντας τα με την τσάντα της και έβαλε τις φωνές. Στις κλήσεις της για βοήθεια έσπευσαν κάτοικοι της περιοχής και τα αδέσποτα το ΄βαλαν στα πόδια.

Η κατάσταση με τα αδέσποτα, κυρίως σε γειτονιές σε παρυφές του πολεοδομικού συγκροτήματος, έχει πάει στο απροχώρητο. Λόγω κρίσης, είναι ακόμη περισσότεροι ο ασυνείδητοι που παρατούν τα ζώα συντροφιάς τα οποία είχαν προμηθευτεί παλαιότερα, σε μακρινές γειτονιές από τη δική τους, για να τα ξεφορτωθούν και να γλιτώσουν από τα έξοδα διατροφής. Το αποτέλεσμα είναι να ΄χουν γεμίσει, αυτές οι γειτονιές από αδέσποτα ζώα.

Σε γειτονιά της περιοχής Ανθέων, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι… γέμισαν γάτες με χαρακτηριστικά Αγκύρας και χρώμα… κεραμιδόγατου. Στον πεζόδρομο που σχηματίζεται μεταξύ των ακάλυπτων πολυκατοικιών στη γειτονιά πίσω από την Δημοτική Πινακοθήκη, κάποιοι παράτησαν τις –έως τότε- οικόσιτες γάτες τους κι αυτές… έκαναν παροικία. “Τουλάχιστον είναι χαριτωμένες”, σχολίασε μια κάτοικος της περιοχής που, μαζί με γείτονές της, έχουν αναλάβει, ουσιαστικά, τη διατροφή των ζώων αυτών.

Από την πλευρά του, ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος δε διαθέτει στέγη ζώων (αλλά και να διέθετε τα αδέσποτα είναι τόσα πολλά που δεν θα επαρκούσε η στέγη να τα… στεγάσει) συγκεντρώνει τα αδέσποτα σκυλιά, τα στειρώνει και τα επαναφέρει στη γειτονιά στην οποία τα βρήκε. Με τον τρόπο αυτό μειώνει και την επιθετικότητά τους, όμως καθημερινά εγκαταλείπονται όλο και περισσότερα ζώα.