voulgaroi_anakiklosi_perdika_20131205_01.JPG

Για κύκλωμα, καλά οργανωμένο, με επιστάτες, επόπτες και αρχηγούς, που δρα στη Θεσσαλονίκη, προωθεί τη μαύρη εργασία και κλέβει ανακυκλώσιμα υλικά από τους μπλε κάδους, έκανε λόγο,

με δηλώσεις του στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη και στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς.

Όπως είπε, αναφερόμενος στην τελευταία επιχείρηση – σκούπα, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, όπου συνελήφθησαν 20 αλλοδαποί, εντοπίστηκαν οι χώροι όπου συγκεντρώνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά, οι οποίοι είχαν μετατραπεί σε εστίες ρύπανσης, επικίνδυνες για τη δημόσια Υγεία.

voulgaroi_anakiklosi_perdika_20131205_02.JPG

Κατά την επιχείρηση, σε διαμερίσματα στις οδούς Ευζώνων, Θεαγένους Χαρίση και Περδίκα, εντοπίστηκαν οι αλλοδαποί οι οποίοι λυμαίνονταν τους κάδους ανακύκλωσης, κλέβοντας τα υλικά. Μάλιστα, είχαν επτά αυτοκίνητα, σταθμευμένα σε διάφορα σημεία της περιοχής, τα οποία χρησιμοποιούσαν για αποθήκες ανακυκλώσιμων υλικών. Μετά τις διαδικασίες ελέγχου από την ΕΛΑΣ συνελήφθησαν συνολικά 20 άτομα (12 άντρες – 8 γυναίκες).

«Σε όλους τους χώρους, η ρύπανση και η δυσοσμία δεν περιγράφονταν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Συνεργεία της αντιδημαρχίας καθάρισαν τους χώρους και τα διαμερίσματα κι απομάκρυναν τα ρυπαρά υλικά. Όλα καταστράφηκαν στο σπαστήρα του δήμου, ενώ τα ανακυκλώσιμα υλικά προωθήθηκαν στην ανακύκλωση.

«Θα πέφτουν καμπάνες. Αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει», διεμήνυσε ο κ. Παππάς.