liamas_orkomosia_20131209_02.JPG

Ορκίστηκε, χθες, ο νέος δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας. Όπως τόνισε, προτεραιότητά του θα είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

«Πρωταρχικό μέλημα και υποχρέωση μας είναι η μέριμνα των οικονομικά ασθενέστερων, των ανέργων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των πολύτεκνων οικογενειών», είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι «δεν είναι η ώρα να οδηγηθούμε σε πειράματα και πισωγυρίσματα. Τώρα ο δήμος χρειάζεται γνώση, εμπειρία και αποτελεσματικότητα. Τώρα ο τόπος μας δεν θέλει μιζέρια και μικροψυχία, αλλά μας θέλει ενωμένους, με συνέπεια, με σύνεση, με δημιουργικές προτάσεις και πολλή δουλειά» και κάλεσε τους άξιους, τους ηθικούς και τους έντιμους να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια.

Υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει «το δύσκολο δρόμο της προσφοράς και της δημιουργίας που χαράξαμε με το Δημήτρη Γαλαμάτη» κι ότι δε θα επιτρέψει «να επικρατήσουν ο λαϊκισμός και οι ξεπερασμένες μικροπολιτικές πρακτικές».

liamas_orkomosia_20131209_01.JPG

Ο απερχόμενος δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον διάδοχο του Διαμαντή Λιάμα χαρακτηρίζοντας τον «άξιο και έντιμο, με γνώση και εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση». Του ευχήθηκε ακόμα να έχει «γερό στομάχι και αντοχές», καθώς -όπως και αυτός στη θητεία του- θα πρέπει «να παρουσιάζεται ως ηγέτης μια τοπικής πολιτικής προσπάθειας, με ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να θεωρεί πως καλός Δήμαρχος είναι αυτός που πολιτεύεται ως οπαδός των οπαδών του».

Σχετικά με τα επόμενα βήματά του, ο πρώην δήμαρχος Βόλβης τόνισε ότι φεύγει από έναν θώκο, αλλά δεν απομακρύνεται από την πολιτική δράση και το ενδιαφέρον για τον τόπο του.

Τη θέση του κ. Διαμαντή Λιάμα στο δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, καταλαμβάνει ο κ. Απόστολος Καρακίτσος, που ορκίστηκε και αυτός κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας.