akinita_01[2]

Την παράταση της προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς.

 

Η επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ, Ιωάννης Μανδρίνος, απευθύνεται προς τον θυπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και προς τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Μαυραγάνη.

Η επιστολή επίσης κοινοποιήθηκε προς τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, και στους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής.

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης τονίζει πως η αβεβαιότητα γύρω από το τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς, «κρατάει σε τρομερή αγωνία χιλιάδες δανειολήπτες που απειλούνται από την μια στιγμή στην άλλη να βρεθούν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους στον δρόμο». Προσθέτει πως την κατάσταση αυτή επιτείνουν «επανειλημμένες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι δεν πρέπει να φοβούνται τα φτωχά νοικοκυριά, χωρίς όμως να υπάρχει καμία περαιτέρω διευκρίνιση προσδιορισμού των κριτηρίων που θα ισχύσουν για την εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης».

Η ΟΕΕΘ προτείνει την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών τουλάχιστον μέχρι της 31 Δεκεμβρίου 2014 -«και μάλιστα χωρίς την έγκριση της Τρόικα»- κι εκφράζει την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει ευνοϊκή λύση καθώς, κάθε Έλληνας «είχε το όνειρο απόκτησης πρώτης κατοικίας για τη στέγαση της οικογενείας του. Αυτό, λοιπόν το όνειρο, δεν θα πρέπει να σβήσει άδοξα επειδή η οικονομική κρίση με τις πάσης φύσεως επιπτώσεις που έχει, υποχρέωσε τον κάθε δανειολήπτη να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην κανονική εξόφληση των δόσεων του δανείου που έχει λάβει από τράπεζα», καταλήγει η επιστολή της ΟΕΕΘ.