giannitsis_01.jpg

Απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν θα μετουσιωθεί σε κόμμα, που θα διεκδικήσει κάτι στις Ευρωεκλογές, η «Κίνηση των ‘58’», ο πρώην υπουργός και καθηγητής Τάσος Γιαννίτσης.

 

Ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της «Κίνησης των ‘58’», η οποία διεξήχθη, το πρωί, στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα της ομιλίας του πρώην υπουργού και πανεπιστημιακού ήταν «Κρίση και στρατηγικές εξόδου». Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Τον κ. Γιαννίτση ρώτησαν αν θα τεθεί επικεφαλής ψηφοδελτίου για το Ευρωκοινοβούλιο και δεν απάντησε: «Δε θέλω να απαντήσω σε αυτά που γράφονται», είπε.

«Χρειαζόμαστε μια πυξίδα για την πορεία μας, που δεν θα είναι μόνο οικονομική, αλλά και ιδεολογική, κοινωνική, πολιτική και ευρωπαϊκή», τόνισε ο πρώην υπουργός. Υπογράμμισε πως «βρισκόμαστε στον 6ο χρόνο της κρίσης κι είναι καιρός να δούμε με αυτογνωσία πού πάμε».

Ο κ. Γιαννίτσης κάλεσε «να αφήσουμε πίσω όσα μας έριξαν στον γκρεμό» και έφερε το παράδειγμα χωρών που «έχουν αρχίσει να βγαίνουν από την άβυσσο».

Όσον αφορά την «Κίνηση των ‘58’», σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησε ότι «είναι μια θετική πρωτοβουλία», η οποία «θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση των ενεργών δυνάμεων της Αριστεράς» και «το βαθμό ανταπόκρισης της κοινωνίας».

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στην απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη γραφειοκρατία. «Όταν αναλάβαμε, σκοντάψαμε στη μαύρη τρύπα. Στην αρχή ήταν απογοήτευση. Σήμερα είναι θυμός», είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για παραλογισμό του ελληνικού δημοσίου και μίλησε για το μπέρδεμα των αρμοδιοτήτων φορέων. «Μετά βρίζουμε τους Γερμανούς», σχολίασε.