wagner_verdi_200_xronia_tellogleio_20131227_01.jpg

Μόλις ακουστεί ο δωδέκατος χτύπος του ρολογιού, συμβαίνει κάτι μαγικό και μυστήριο στην αίθουσα του Τελλόγλειου που φιλοξενεί την έκθεση «Wagner - Verdi 200 χρόνια».

Οι χαρακτήρες από τις όπερες ζωντανεύουν μέσα από τα κοστούμια τους, και αρχίζουν να συνομιλούν με τους επισκέπτες της έκθεσης, οι οποίοι μετατρέπονται σε παίκτες ενός πρωτότυπου βιωματικού παιχνιδιού - μυστηρίου.

Το περιπετειώδες αυτό παιχνίδι ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ και σ’ αυτό μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες και παιδιά άνω των 8 ετών.

Ο αριθμός των επισκεπτών - παικτών δεν μπορεί να ξεπερνά τους 40, και γι’ αυτόν τον λόγο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η είσοδος στην έκθεση κοστίζει 5 ευρώ και η συμμετοχή στο παιχνίδι είναι δωρεάν, έπειτα από δήλωση συμμετοχής, στο τηλέφωνο 2310 247111.

Οι παίκτες καλούνται να συνομιλήσουν με τους ήρωες της όπερας, για να “ξεκλειδώσουν” τη μουσική. Μέσα από αυτή την αναζήτηση, θα γνωρίσουν τους ήρωες και τα έργα όπερας στα οποία συμμετέχουν, θα κατανοήσουν τους δημιουργούς των κλασικών αυτών έργων και θα ανακαλύψουν άγνωστες ιστορικές τους λεπτομέρειες, ενώ θα μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα την εποχή και τις συνθήκες μέσα στις οποίες γράφτηκαν.