samaras_karamanlis_laughing_01.jpg

Σε μια ψαροταβέρνα είχαν, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μια “ειλικρινή και «ανοικτή» συζήτηση”, ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην, Κώστας Καραμανλής.

 

Αν κρίνουμε από το μέγεθος του δημοσιεύματος και τα σημεία που επιλέγει να υπογραμμίσει, φαίνεται ότι, τα τελευταία πανομοιότυπα δημοσιεύματα που αναπαράχθηκαν (με ρυθμό πολυβόλου) από τα site στο Ίντερνετ, για την υποτιθέμενη αντίδραση Καραμανλή σε κοινή ένταξή του σε ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προκάλεσαν πλείστα όσα προβλήματα.

Έτσι, σύμφωνα με το Βήμα, οι κκ. Σαμαράς και Καραμανλής, κατά την μακρά συνάντησή τους, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και να ανταλλάξουν απόψεις για κρίσιμα θέματα.

Η εφημερίδα επιλέγει να υπογραμμίσει ότι “έίχε προηγηθεί πριν από μερικές εβδομάδες ένα σημαντικό τηλεφώνημα στον κ. Σαμαρά από τον ίδιο τον κ. Καραμανλή, ώστε να αρθούν οι όποιες παρεξηγήσεις περί των εσωκομματικών ζυμώσεων”. Μάλιστα, την προηγούμενη βδομάδα, υπήρχε κι άλλο δημοσίευμα, το οποίο προερχόταν από το Μαξίμου, στο οποίο υπογραμμίζονταν ότι ο κ. Σαμαράς δήλωνε (πάντα σε “ανθρώπους του περιβάλλοντός του”), ότι “έχει τακιμιάσει με το Γιάννη (σ.σ. τον Στουρνάρα)”.

Πάντα σύμφωνα με το νέο δημοσίευμα, “ο κ. Σαμαράς διαπίστωσε την στήριξη του κ. Καραμανλή στο πρόσωπό του και όπως είπε σε συνομιλητές του, «μιλήσαμε για όλα ως καλοί φίλοι που είμαστε»”. Κι άλλο… τακίμι, δηλαδή.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε εκτενής ανάλυση της πολιτικής κατάστασης και εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό να ενημερώνει τον Κώστα Καραμανλή για τις κινήσεις που θα κάνει στο προσεχές διάστημα. Ο κ. Καραμανλής αναγνώρισε στον πρωθυπουργό ότι κατάφερε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία να πετύχει την πολιτική σταθερότητα και κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος δεν έχει καμία διάθεση εμπλοκής σε διάφορες εσωκομματικές διεργασίες και κινήσεις.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους λεγόμενους “Καραμανλικούς” βουλευτές. Όπως αναφέρεται, “κατά την συζήτησή τους κατέστη σαφές πως ορισμένες κινήσεις στελεχών και βουλευτών που προσδιορίζονται ως «καραμανλικοί», γίνονται εν αγνοία του και δημιουργείται μείζον θέμα στα ΜΜΕ που ενισχύει την εσωστρέφεια”. Μάλιστα, το δημοσίευμα φέρει τον Κώστα Καραμανλή να ΄χει δηλώσει –κατά καιρούς- σε συνομιλητές του ότι “δεν υπάρχει άλλη λύση πλην του κ. Σαμαρά”, καθώς και να έχει αρνηθεί “κάθε σενάριο, όπως αυτά που διακινήθηκαν, περί μεταβατικού πρωθυπουργού από την τρέχουσα Βουλή”.