georgiani_mafia_20131223_01.jpg

Λερναία Ύδρα αποδεικνύεται η Γεωργιανή μαφία που δρα στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Βόρειο Ελλάδα. Οι αρχές κόβουν το ένα κεφάλι της, αλλά ξεφυτρώνει άλλο…

 

Το ίδιο συνέβη με τη σπείρα του Γεωργιανού Λ.Σ., ο οποίος συνελήφθη, οδηγήθηκε σε δίκη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ετών, καθώς δεν “έδεσαν” όλα τα στοιχεία με τις μαρτυρίες.

Με το που “βγήκε από τη μέση” ο Λ.Σ., 52 χρόνων, ανέλαβε το, έως τότε, πρωτοπαλίκαρό του, 37 χρόνων. Με τη βοήθεια 39χρονου –επίσης Γεωργιανού- και δυο ομογενών 41 κι 62 χρόνων, πουλούσαν όπλα και πλαστά έγγραφα σε μαφιόζους σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα. Έπαιρναν “μίζες” από ληστείες, διαρρήξεις και την “προστασία” καταστημάτων της νύχτας, που διέπρατταν μικρότερες σπείρες αλλοδαπών και ομογενών.

Βρέθηκε… ολόκληρο οπλοστάσιο

Η αστυνομία έστησε ολόκληρη επιχείρηση και, με αστραπιαίες ταχύτητες, εξάρθρωσε την τετραμελή ομάδα. Τους δύο Γεωργιανούς συνέλαβε, το βράδυ της 23 Δεκεμβρίου, σε ξενοδοχείο του Ωραιοκάστρου. Κυριολεκτικά, το νέο αφεντικό της Γεωργιανής μαφίας της Θεσσαλονίκης κι ο 39χρονος “γορίλας” του, πιάστηκαν στον ύπνο. Οι δυο αλλοδαποί συνελήφθησαν στο σπίτι τους, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

georgiani_mafia_20131223_02.jpg

Στο ξενοδοχείο και στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov , ένα υποπολυβόλο τύπου scorpion , δύο πιστόλια, ένα περίστροφο, τέσσερα πιστόλια κρότου, ένα όπλο – μπρελόκ και πλήθος φυσιγγίων. Επίσης κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός πλαστών εγγράφων(Βουλγάρικων, Ισραηλινών, Γεωργιανών και Ελληνικών Αρχών), τα οποία δύσκολα μπορούσε να τα ξεχωρίσει κάποιος από τα αληθινά(“υψηλής πιστότητας και ευκρίνειας”, τα χαρακτηρίζει η αστυνομία).

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση όπλων σε ενώσεις προσώπων, πλαστογραφίας κατά συναυτουργία, κατοχής όπλων με σκοπό τον εφοδιασμό σε ενώσεις προσώπων, απλής συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση όπλων σε ενώσεις προσώπων και υπόθαλψης εγκληματία.

Πώς άλλαξε… χέρια η σπείρα

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 37χρονος Γεωργιανός, που είχε πάρει τον τιμητικό –για τους μαφιόζους- τίτλο “vor v zakone” (κλέφτης στο πλαίσιο του νόμου) κι είχε αντικαταστήσει τον Λ.Σ. μετά τη σύλληψη και την καταδίκη του, είχε καταδικαστεί, κι αυτός, σε οκταετή κάθειρξη, όμως διέφευγε της σύλληψης. Ο 52χρονος Γεωργιανός –του οποίου είχε πάρει τη θέση- είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2012 με διεθνές ένταλμα (είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία της Interpol), στην Αττική.

georgiani_mafia_20131223_03.jpg

Ο 37χρονος ήταν ο “αρχηγός”. Ο 41χρονος έπαιζε το ρόλο του σωματοφύλακα και του “εισπράκτορα”. Ο 39χρονος ομογενής ήταν ο… οπλονόμος (είχε αναλάβει τη φύλαξη των όπλων) κι ο ο 62χρονος ομογενής αυτός που φιλοξενούσε (έως την 10-12-2013), τον «αρχηγό» της οργάνωσης και τον 39χρονο ομοεθνή του, στη βίλα του, στα Λαγυνά Θεσσαλονίκης, παρέχοντάς τους καταφύγιο.

Οι έρευνες συνεχίζονται

Στο σπίτι των Λαγυνών εντοπίσθηκε 31χρονη αλλοδαπή, χωρίς χαρτιά, η οποία, επίσης, συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας, για να φωτιστεί κάθε πτυχή της υπόθεσης και να διαπιστωθεί όλη η δράσης της οργάνωσης. Ερευνάται, ακόμη, η πιθανή συμμετοχή και άλλων ατόμων σε αυτή.