xenodoxoi_smyrnh_20131209_01Άνοιγμα σε νέες τουρκικές αγορές πραγματοποιεί η Θεσσαλονίκη, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη γειτονική χώρα.

Μετά την Κωνσταντινούπολη και την ήδη πετυχημένη συνεργασία με τους εκεί τουριστικούς πράκτορες, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις προσπάθειες και στη Σμύρνη.

Η Ένωση πήρε μέρος, για τρίτη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Travel Turkey Izmir, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 ως τις 8 Δεκεμβρίου 2013. Στο περίπτερο της ΕΞΘ φιλοξενήθηκε και ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να προωθηθεί ο θεσμός «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

thomopoulos_smyrnh_20131209_01Προκειμένου η Θεσσαλονίκη να προσελκύσει τη νεολαία της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε από κοινού η παρουσίαση της πόλης σε tour operators, δημοσιογράφους και τοπικούς φορείς, όπου και έγινε η προβολή όλων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πόλης, με έμφαση στα οθωμανικά μνημεία, τους «κρυμμένους» πολιτιστικούς θησαυρούς της και τις ευκαιρίες που προσφέρει η Θεσσαλονίκη στη διασκέδαση και ψυχαγωγία των νέων ανθρώπων.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου κ. Γιώργος Μπασμαδέλης, αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα, αλλά και σε όλα τα μεγάλα γεγονότα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη οι νέοι και οι νέες της Σμύρνης.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν τα τηλεοπτικά κανάλια της Σμύρνης για τη Θεσσαλονίκη, συνεργεία των οποίων βιντεοσκόπησαν την εκδήλωση και δημοσιογράφοι πήραν συνεντεύξεις από τον Πρόεδρο της ΕΞΘ κ. Θωμόπουλο.