Σκηνικό μαφίας περιέγραψε, στην ΠΑΕ Άρης, ο υποψήφιος επενδυτής, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Είπε ότι τον απειλούσαν να μην "μπει" στον Άρη από την ώρα που έγινε γνωστό το όνομά του, ότι ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ του ζήτησε... μίζα 500.000 ευρώ σε ξένη τράπεζα κι ότι τα χρέη είναι πάνω από 30 εκ. ευρώ!


Ο κ. Κωνσταντινίδης, που μίλησε, χθες, στην εκπομπή "Η Δίκη στο Σκάι", ξεκαθάρισε ότι δύο είναι οι προϋποθέσεις για να «μπει» στα διοικητικά της ομάδας: Είτε με την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99 είτε με υποβιβασμό στη Γ' Εθνική. «Αυτοί είναι οι δύο τρόποι για να απαλλαγεί από τα χρέη», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, πριν πέντε μήνες τον πλησίασε ο φίλος του « που τον συμβουλεύομαι πολύ, ο οποίος είναι στο Δ.Σ. του Αρη", ο κ. Αθανασιάδης και του έιπε ότι "με κάποιες προϋποθέσεις θα μπορούσα να επενδύσω στον Αρη και να αναλάβω τη διοίκηση, να αναλάβω το πλειοψηφικό πακέτο".

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη "τα χρέη υπερέβαιναν τα 30 εκατ. ευρώ" κι όταν άκουσε το νούμερο είπε "όχι, δεν δυνατό μια τέτοια εποχή να επενδύσει κανείς τέτοιο ποσό και ότι η πρώτη και βασική προϋπόθεση είναι να μπει ο Αρης στο 99, γιατί μόνο τότε μπορώ να προστατευθώ αν μετά από την αγορά του πακέτου, έρθουν 100 άτομα με 100 χαρτάκια για να ζητούν λεφτά".

Όσον αφορά την απόρριψη της προσφυγής του Άρη για ένταξη στο άρθρο 99 είπε ότι έμαθε πως η ευθύνη είναι του Ηλιάδη, που δεν κατέθεσε, ως όφειλε, ένα ποσόν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. "Πιστεύω ότι μπορεί ο Αρης να ενταχθεί και τώρα(σ.σ. στο άρ. 99), αλλιώς δεν έχει άλλο δρόμο από το να πάει στη Γ΄ Εθνική για να απαλλαγεί από τα χρέη, όπως έκανε η ΑΕΚ. Ο Αρης είναι μια χοάνη που μόνο χρέη εμφανίζει", είπε.

Πρόσθεσε ότι, την περασμένη Παρασκευή, όταν ήρθε στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τον Ηλιάδη, είχε ζητήσει η συνάντηση να μείνει μυστική κι είχε, σχεδόν, συμφωνήσει να μπει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά την επομένη είδε παντού τη φωτογραφία του και το όνομά του. 

"Δε σας κρύβω αυτές οι δύο εβδομάδες έζησα πρωτόγνωρα πράγματα. Αντιμετώπισα πρωτόγνωρες καταστάσεις. Δέχθηκα απειλητικά τηλεφωνήματα, μου έλεγαν να μην πάρω τον Αρη. Ηταν ανώνυμα και επώνυμα, πρώην παραγόντων του Αρη τα απειλητικά τηλεφωνήματα. Δεν θέλω να πω ονόματα, γιατί θα ξαναρχίσουν τα τηλέφωνα. Εχω καταγεγραμμένα τα τηλέφωνα, θα σας τα δώσω κάποια στιγμή. Παρόλα αυτά, είπα επειδή είμαι παρών και είμαι φίλαθλος του Αρη, λέω ότι δύο είναι οι προϋποθέσεις για να μπω στον Αρη. Είτε να μπει η ομάδα στο άρθρο 99 είτε να υποβιβαστεί στη Γ' Εθνική", πρόσθεσε.

Στις ερωτήσεις τι έγινε με τον κ. Ηλιάδη, υποστήριξε ότι του ζήτησε 500.000 ευρώ σε προσωπικό του λογαριασμό στο εξωτερικό και να παραμείνει πρόεδρος. "Και του είπα προσωπικά ότι δεν έχω αντίρρηση να παραμείνει πρόεδρος για μια 5ετία και να υπογράψω σχετικά, καθώς δεν θέλω να φαίνομαι στη διοίκηση. Για το άλλο του είπα… `θα δούμε πού θα καταλήξει'", πρόσθεσε. Και είπε ότι, τώρα, δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον Ηλιάδη.

Παραδέχτηκε ότι η ομάδα της καρδιάς του είναι η Δόξα Δράμας κι είπε πως είναι μεσάζοντας σε εμπόριο πολύτιμων λίθων από την Αφρική, ότι θέλει να δημιουργήσει εργοστάσιο υβριδικών αυτοκινήτων στη Δράμα κι ότι έχει μπει στα ΜΜΕ, ως συνεκδότης της εφημερίδας "Η Ελλάδα Αύριο" και ως συνιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού "902" -που ανήκε στο ΚΚΕ.