Αθωωτική απόφαση για όλους –και τους 42- κατηγορούμενους στην υπόθεση με τις «μετοχές-φούσκες» στο Χρηματιστήριο εξέδωσε 13 χρόνια μετά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της απάτης.


Το δικαστήριο με την απόφασή του έκρινε ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας και την ακροαματική διαδικασία δεν στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία της απάτης, διότι δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών έπαιξε καθοριστικό ρόλο και τελικά επηρέασε την τελική τους τιμή στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών την συγκεκριμένη περίοδο.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο 13 χρόνια μετά τις πρώτες διώξεις που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας, το 2000 μετά από έρευνα για χειραγώγηση μετοχών το 1999.


Η ανάκριση τότε είχε ανατεθεί στην πρώην δικαστική λειτουργό Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, η οποία ωστόσο στη συνέχεια κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σχετικά με χειρισμούς της στην δικογραφία που αφορούσε τις μετοχές της ΣΙΓΑΛΑΣ.