dimotiko_symboylio_02.jpg

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, σήμερα Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013, ο Ισολογισμός και οι Οικονομικές Καταστάσεις Χρήσης έτους 2011 του Δήμου Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά την παρουσίαση του Ισολογισμού και των Οικονομικών Καταστάσεων Χρήσης έτους 2011, που πραγματοποίησαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αρβανίτης και ο επικεφαλής των Ορκωτών Ελεγκτών του Δήμου  Θεσσαλονίκης (Kreston Prime Audit ΕΠΕ Ορκωτοί Λογιστές – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) κ. Κρίτωνας Τζαβέλλας, τονίστηκε ότι κατά την περίοδο ελέγχου (οικονομικό έτος 2011) το σύστημα εσωτερικού ελέγχου του Δήμου βελτιώθηκε αισθητά, αλλά χρήζει περαιτέρω βελτιώσεων και προσθηκών ώστε να παρέχει εξασφάλιση έναντι διαφόρων σημαντικών διαχειριστικών – οικονομικών κινδύνων και την δυνατότητα άμεσου εντοπισμού και ελαχιστοποίησης αυτών.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι στη χρήση του 2011 υπήρξαν κινήσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του συστήματος εσωτερικού ελέγχου με την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων οικονομικής και γενικής διαχείρισης του Δήμου (ΟΠΣΟΥ).

Παρουσιάζοντας τον Ισολογισμό του 2011 στο Σώμα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αρβανίτης, επισήμανε ότι η προσπάθεια της νέας Διοίκησης στράφηκε στο να βελτιώσει πολλές αναχρονιστικές πρακτικές καθώς διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, είχε τεράστιες αδυναμίες που σχετίζονταν με τις λογιστικές διαδικασίες, τη στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό με ειδικά προσόντα, τις υποδομές των πληροφοριακών συστημάτων, τις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου, την ασφάλεια των δεδομένων, την πληροφόρηση και οργανωτική δομή.