exetaseis_paidia_agios_pavlos_diavitis_20131214_01Διακόσια παιδιά τριών σχολείων του Δήμου Παύλου Μελά ελέγχθηκαν από παιδίατρους και ενδοκρινολόγους, με επικεφαλής τον ιατρό, δημοτικό σύμβουλο και μέλος των Ενεργών Πολιτών

Δήμου Παύλου Μελά, Γιώργο Λίλτση, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι Ενεργοί Πολίτες για την ασθένεια του σακχαρώδη διαβήτη.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε τρία σχολεία (5ο Ειδικό Σχολείο Ευκαρπίας, 10ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης και 4οΔημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης) είχε μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, ενώ εκτός από τους προληπτικούς ελέγχους στους μαθητές παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την ύπουλη –όπως χαρακτηρίζεται- ασθένεια του παιδικού σακχαρώδη διαβήτη στους γονείς.

Ο σακχαρώδης διαβήτης πλήττει τα τελευταία χρόνια μεγάλο αριθμό Ελλήνων πολιτών. Ο αριθμός των Ελλήνων με διαβήτη έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ περίπου 900.000 άτομα γνωρίζουν ότι είναι διαβητικοί. Ωστόσο, περίπου 4% του πληθυσμού (400.000 άτομα) υπολογίζεται ότι ζουν με αυξημένο σάκχαρο στο αίμα, χωρίς να το γνωρίζουν.

Η σωστή ενημέρωση μπορεί να βοηθήσει, ώστε εγκαίρως να αντιμετωπισθεί η νόσος προτού αφήσει τα ανεξίτηλα σημάδια της.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Παύλου Μελά και το Σύλλογο Διαβητικών Νομού Θεσσαλονίκης «Άγιος Δημήτριος».