germany_parliament_04.jpg
Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι επιμένουν ότι τα γερμανικά δεν… ακούγονται καλά. Μάλιστα, ένας φίλος μου (που δεν είναι, πλέον, στη ζωή) έλεγε ότι δυο είναι οι γλώσσες που, όταν λες ερωτόλογα, όλοι νομίζουν ότι βρίζεις το έτερόν σου ήμισυ:

 

Τα Γερμανικά και τα Γιαπωνέζικα. Έφερνε, μάλιστα, για τους παλιότερους, ως παράδειγμα τις περίφημες γερμανικές τσόντες που έπαιζε το  “Σινεέπ” στην τότε Πρίγκιπος Νικολάου (Αλ. Σβώλου για τους… νέους) και την ταινία “Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων”, του Ναγκίσα Όσιμα, που προβάλλονταν, τότε, στο γειτονικό “Ριβολί”. Οι διάλογοι ήταν αποκαλυπτικοί. Έκλεινες τα μάτια, για να μην βλέπεις υπότιτλους και δε γνώριζες, πλέον, αν έβλεπες ερωτική ταινία, ή ταινία καράτε (που ήταν και της μόδας, για να έρχεται, τώρα, ο Ταραντίνο και να μας… ταράζει με τους τρόπους λήψης και τους διαλόγους του).

Για όσους δε βρέθηκαν σε εκείνη την εποχή (οι γονείς τους αποφάσισαν να τους δημιουργήσουν αργότερα), προσφέρουμε το παρακάτω βίντεο, το οποίο αλίευσε φίλος στο διαδίκτυο και είναι χαρακτηριστικό. Θα ακούσετε μια σειρά λέξεων σε διάφορες γλώσσες –και στα Γερμανικά. Η παρακολούθηση του βίντεο θα εξηγήσει πολλά, για τις μανίες των συμμάχων μας στην Ε.Ε.: