Τη γαστρονομική κουλτούρα άλλων λαών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, αλλά και να γευτούν, οι Θεσσαλονικείς που θα επισκεφθούν, σήμερα και αύριο, τη «Διεθνή Αγορά», η οποία έχει στηθεί στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.


Εκεί παρουσιάζονται τρόφιμα, ποτά και διατροφικές συνήθειες από διάφορες χώρες του κόσμου.

Η Διεθνής και η Ελληνική Αγορά αλλά και η Χριστουγεννιάτικη που θα ακολουθήσει είναι τρεις μεγάλες δράσεις, από τις 40 συνολικά του εφετινού Thessaloniki Food Festival, του γαστρονομικού φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Στοχεύει στην προβολή και αναβάθμιση της τοπικής γαστρονομίας και στην καθιέρωση της πόλης ως πόλου έλξης για γαστρονομικό τουρισμό.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα εκτός από το να γευτούν, να αγοράσουν απευθείας από τους επιχειρηματίες, εισαγωγείς και ιδιοκτήτες καταστημάτων που διαθέτουν τρόφιμα ξένης ετικέτας στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ιδιαίτερες γεύσεις (καβουρμάς, αγουρέλαιο, χαλβάς, ξηροί καρποί, γλυκίσματα, αλλαντικά, κρασιά, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά) οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν... ονομασία περιοχής προέλευσης και είναι περιζήτητες σ όλες τις αγορές. Ο κατάλογος των προϊόντων της Ελληνικής Αγοράς συμπεριλαμβάνει πάντως και φρέσκα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.

Την τιμητική της αυτό το διήμερο θα έχει η Κινέζικη κουζίνα.

Οι Αρχιμάγειρες της Λέσχης Βορείου Ελλάδος θα έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν σε ξεχωριστό χώρο που έχει προετοιμαστεί γι αυτό το σκοπό, ζεστά και γνωστά κινέζικα πιάτα για όλους τους επισκέπτες.


Η διήμερη Agora θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.