xatzopoulos_01Μια ειδική κάρτα SIM για κινητά τηλέφωνα έχει στόχο να κάνει πιο εύκολη τη ζωή εκατομμυρίων μουσουλμάνων πιστών. Κατασκευαστής είναι ο Θεσσαλονικιός επιστήμονας, Γιάννης Χατζόπουλος.

Οι χώρες με τους περισσότερους μουσουλμάνους βρίσκονται στην Ασία και την Αφρική. Σε αυτές τις χώρες η αγορά κινητών τηλεφώνων αναπτύσσεται ραγδαία. Τα μισά από τα συμβόλαια κινητών τηλεφώνων υπογράφονται στην Ασία. Η πλειονότητα των κινητών τηλεφώνων όμως δεν είναι μοντέρνα smartphones, αλλά φθηνά μοντέλα παλιότερης γενιάς.

Η ισλαμική κάρτα SIM του Έλληνα ηλεκτρολόγου μηχανολόγου Γιάννη Χατζόπουλου από τη Θεσσαλονίκη, έχει στόχο να βοηθήσει τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων σε ολόκληρο τον κόσμο να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, ανεξάρτητα από το εάν διαθέτουν ένα παλιό ή ένα καινούργιο μοντέλο κινητού τηλεφώνου.

«Ο χρήστης μπορεί με το κινητό του να βρίσκει τον προσανατολισμό προς τη Μέκκα, με ειδικούς ήχους να ειδοποιείται πέντε φορές την ημέρα για την καθημερινή προσευχή και κατά τη διάρκεια της προσευχής το κινητό να παραμένει αθόρυβο» λέει ο Έλληνας ηλεκτρολόγος μηχανολόγος. Συνεργάζεται με την δανική εταιρεία Bluefish Technologies, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής καρτών SIM στον κόσμο.

Τα τηλέφωνα αυτά δε θα χρειάζεται να έχουν gprs για να “βρουν” τη Μέκκα. Αρκεί η κάρτα του κ. Χατζόπουλου.


από την dw.com, μέσω thestival.gr