kosmima_3.jpg

Με τη διοργάνωση δύο σημαντικών εκθέσεων, της Kosmima σε Θεσσαλονίκη και της Furnidec στην Αθήνα, μπαίνει στο Νοέμβριο η ΔΕΘ-Helexpo.

Αύριο, 2 Νοεμβρίου, ανοίγει τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η 28η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων & Εξοπλισμού «KOSMIMA», που θα διαρκέσει έως τις 4 του μήνα. Η φετινή διοργάνωση κατάφερε να προσελκύσει 32% περισσότερους εκθέτες από πέρυσι. Την έκθεση-θεσμό στον χώρο της αργυροχρυσοχοΐας θα επισκεφθούν εμπορικοί επισκέπτες από τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Την Κυριακή στις 12:30 ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, θα παραστεί στην απονομή των βραβείων και επαίνων στους διακριθέντες του 24ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος με θέμα «Θαλασσογραφίες», ο οποίος πλαισιώνει την KOSMIMA. Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε 41 συμμετοχές με 64 έργα στην κατηγορία των σπουδαστών και 3 συμμετοχές με ισάριθμα έργα στην κατηγορία των επαγγελματιών.

Η KOSMIMA θα είναι ανοιχτή για τους επαγγελματίες το Σάββατο 2 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 21:00, την Κυριακή από τις 10:00 έως τις 22:00 και τη Δευτέρα από τις 11:00 έως τις 20:00.

Στο ίδιο διάστημα, 2-4 Νοεμβρίου, αυτή τη φορά όμως στο Helexpo Palace, στην Αθήνα, η ΔΕΘ-Helexpo διοργανώνει το FURNIDEC BUSINESS ATHENS INTERIOR SHOW, την πιο σύγχρονη επαγγελματική έκθεση για το έπιπλο, το design και τη διακόσμηση.

Η έκθεση απευθύνεται σε εμπόρους προϊόντων επίπλου & διακόσμησης, αλλά και σε αρχιτέκτονες, διακοσμητές, σχεδιαστές και ξενοδόχους. Θα λειτουργήσει όλες τις ημέρες από τις 10:00 έως τις 21:00.