xirotiri_02.jpg

«Καμία πόρτα δεν κλείνει για μετά τις εκλογές». Με τα λόγια αυτά σχολίασε την προοπτική δημιουργίας κυβέρνησης της Αριστεράς, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Σύμφωνα με την κ. Ξηροτύρη, «ο λαός θέλει την κυβέρνηση της Αριστεράς. Θέλει, όμως, αυτή η κυβέρνηση, να είναι κυβέρνηση ευθύνης». Πρόσθεσε πως «για να προκύψει κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να διορθωθούν πολλά πράγματα» κι εκτίμησε ότι τα κόμματα της Αριστεράς πρέπει να κάνουν, πλέον, αυτό το βήμα.

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Β Περιφέρεια Θεσσαλονίκης τόνισε πως «το κεφάλαιο επιστροφής σε αυτήν την κυβέρνηση έχει κλείσει, κάτι που πολύ σωστά επισήμανε ο πρόεδρος».

Η κουβέντα με την κ. Ξηροτύρη έγινε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης με αφορμή ότι, από το πρωί, ιστοσελίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδιδαν πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ερχόταν πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Ερμήνευαν έτσι, την απόρριψη των λεγομένων περί «αποστασίας» που καταλογίζονται από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το κάλεσμα σε κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίσουν νέα μέτρα. Επίσης, ερμηνεύονταν ως προσέγγιση η ανοικτή τοποθέτησή του στο ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση Αριστεράς.

Πάντως, ο ίδιος ο κ. Κουβέλης, με νέες του δηλώσεις, απηύθυνε έκκληση να καταγράφονται όσα λέει και όχι να αναδεικνύονται ερμηνείες. «Η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και με τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, κι έτσι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις προγραμματικής συνεργασίας ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον. Εάν προκύψουν στο μέλλον τότε θα δούμε» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης.