georgiadis_20130625_01Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με την εργασία των χειρουργών του πρώην ΙΚΑ, προκάλεσαν σφοδρότατη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

 

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος χαρακτηρίζει «προσβλητικές και απαράδεκτες» τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας με τις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε επιστημονικά ακατάλληλους συλλήβδην όλους τους ιατρούς χειρουργικών ειδικοτήτων του ΕΟΠΥΥ ( πρώην ΙΚΑ ). Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οι δηλώσεις αυτές «προκαλούν αγανάκτηση και αποστροφή στην ιατρική κοινότητα».

Ο ΙΣΘ καλεί τον υπουργό «να ανακαλέσει άμεσα αλλιώς παραμένει έκθετος στη συνείδηση του ελληνικού λαού και των ασθενών που καθημερινά αυτοί οι ιατροί με επιτυχία περιθάλπουν».

Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης επισημαίνουν ότι η αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων στην Υγεία «δεν επιτρέπεται να αποτελεί άλλοθι για ενέργειες που οδηγούν στην υποβάθμιση της» και τονίζουν ότι «οι ιατροί όλων των ειδικοτήτων δοκιμάζονται, κρίνονται κι αξιολογούνται καθημερινά. Αυτή είναι η αποστολή και το καθήκον που ανέλαβαν ολοκληρώνοντας τις πολυετείς και επίπονες σπουδές τους». Υπογραμμίζουν, δε, ότι «και οι πολιτικοί άνδρες αξιολογούνται από τα αποτελέσματα του έργου τους και όχι από την ποικιλία των δηλώσεων τους».

Να θυμίσουμε ότι, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, είχε δηλώσει για τους χειρουργούς του πρώην ΙΚΑ: «…Αν για παράδειγμα ακολουθήσουμε την πρόταση της Task Force και τους πάμε στη δευτεροβάθμια, θα πάτε να σας χειρουργήσει ένας από αυτούς; Αν πάτε το παιδί σας, θα πάω και το δικό μου. Θα πάτε; Άρα, πρέπει να αξιολογηθούν κιόλας.»