doxa_opados_pekino_20131114_01.jpg

Πήγε να βγάλει μια αναμνηστική φωτογραφία στη Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου και βρέθηκε… ένα βήμα πριν τη φυλακή, σε μια χώρα όπου δε γνώριζε ούτε μια λέξη, για να συνεννοηθεί!

 

Ο λόγος για έναν οπαδό της Δόξας Δράμας, που επισκέφθηκε, ως τουρίστας, το Πεκίνο και, με το γκρουπ του, ξεναγήθηκε στην Απαγορευμένη Πόλη, την κατοικία των τελευταίων Κινέζων αυτοκρατόρων. Σε κάποια στιγμή θέλησε να βγάλει μια αναμνηστική φωτογραφία. Ζήτησε από έναν συνταξιδιώτη του να τραβήξει τη φωτογραφία κι εκείνος πόζαρε ξετυλίγοντας το κασκόλ της αγαπημένης του ομάδας.

Έλα, όμως, που στο κασκόλ υπήρχαν δυο μικροσκοπικές σημαίες της… Μεγάλης Βρετανίας! Οι Κινέζοι φρουροί θεώρησαν… εχθρική πράξη να απλώνεται μια τέτοια σημαία (έστω και μικροσκοπική) σε αυτό το μνημείο και, καθώς είναι ιδιαίτερα αυστηροί σε τέτοια θέματα, συνέλαβαν τον τουρίστα από τη Δράμα!

Μάταια εκείνος (σε… άπταιστα ελληνικά) κι ο ξεναγός (φυσικά σε μανδαρίνικα) προσπαθούσαν να πείσουν τους φρουρούς ότι ο άνθρωπος δεν έχει σχέση με τη Βρετανία κι ότι δεν ξετύλιξε κανένα πανό με οποιοδήποτε σύνθημα, αλλά το κασκόλ της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδας! Χρειάστηκε η παρέμβαση των ανθρώπων της ελληνικής πρεσβείας, για να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και ο Δραμινός τουρίστας να μην καταλήξει σε κάποιο κελί αναμένοντας τη δίκη του, αλλά να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του.

Όσο για το αν θα σηκώσει, ποτέ, κασκόλ της Δόξας στο Πεκίνο, είναι σίγουρο πως θα το σκεφτεί πολύ. Αν και, η αγάπη για την ομάδα, δε λογαριάζει ούτε χιλιόμετρα, ούτε φυλακές…